Richtprijzen

Beste liefhebber,

De richtprijzen voor 2017 zijn alweer een feit. Ik vind het een goede samenwerking tussen BVP, ABAP en LPC, hopelijk waarderen jullie dit ook.

Dit jaar werden er enkele mutaties toegevoegd van bv. roodvleugel en barraband parkiet. We letten er sterk op dat we met de richtprijzen niet onbedoeld “prijszetter” worden voor dure, nieuwe mutaties. Daarom worden die enkel toegevoegd als ze al enkele jaren in onze contreien gekweekt worden én we vanuit diverse hoeken richtprijzen toegestuurd krijgen. Al willen we uiteraard iedereen bedanken die ons alvast prijzen van de nieuwste kleurmutaties wilden delen.

Ik kreeg een vraag van een lid die opmerkte dat prijzen voor jonge en volwassen vogels soms verschillend zijn. In dat verband kan ik zeggen dat de richtprijzen van toepassing zijn op jonge vogels van dit jaar. Dat is altijd het geval geweest maar de laatste jaren werd dat niet bij iedere communicatie expliciet gezegd.

We zien dat voor een aantal soorten jammer genoeg geen richtprijzen aangeleverd zijn. Voor diverse amazonepapegaaien is dit het tweede jaar op rij. Een teken aan de wand dat deze soorten steeds minder gehouden en gekweekt worden? Laat ons hopen van niet zodat ook toekomstige generaties vogelliefhebbers nog kunnen genieten van deze fascinerende groep van intelligente en langlevende soorten.

Ik wens u veel plezier met het doorbladeren van de richtprijzen en contacteer me gerust met suggesties of opmerkingen.

Vriendelijke groeten,

Bert Van Gils